Jedna od najboljih stvari u vezi alkohola je da ako napravite nešto čega bi se trebali sramiti, postoji velika mogućnost da se toga ne sjećate sljedeće jutro. Zapravo, možda to i nije tako dobra stvar, jer ako se vi ne sjećate, to ne znači da se nije dogodilo, ostali se sjećaju. U slučaju da ste zaboravili što se napravili, ovo su neki od znakova da ste se vjerojatno osramotili večer prije.

1. Aplauz!

Jučer ste izašli s cimerima, i ubili ste se cugajući, budite se ujutro i ne sjećate se ničega, teškom mukom se dižete iz kreveta, sunce je odavno izašlo, izlazite iz sobe, a vaši frendovi prasnu u smijeh i počnu vikati i pljeskati vam. Jedino što vam preostaje je da se naklonite ( najvjerojatnije iznad školjke ), jer vas vjerojatno čeka par sati prepričavanja i opisivanja vaših pijanih zgoda od prošle večeri, iako je to zadnje što želite čuti u tom trenutku.

2. Pogled u pozive i poruke

Budite se razvaljeni u krevetu, i prva stvar po defaultu je da tražite mobitel. Svima nam poznati gadan osjećaj. Poruke koje nas ujutro dočekaju tipa ” jesi dobro? “, ” gdje si? ” itd. su samo početak havarije. Popijte čašu vode i pripremite se da vidite koga ste sve zvali i kome ste vi slali poruke noć prije. Ako se ne sjećate pijanih sms-ova neke stvari bi vas mogle dobro razbuditi. Izjave ljubavi, prijetnje, osjećajne polugay poruke frendovima, ima puno načina za osramotiti se. Ne brinite, treba proći samo par tjedana i moći ćete ponovno pogledati svima u oči.

3. Na stranom ste terenu

Budite se s nevjerojatnom glavoboljom, što je i očekivano, ali osim glave bole vas i leđa te ostali ekstremiteti. Možda zato jer ne spavate u svom krevetu, nego sklupčani na klupici u parku, stepenicama, ili u nečijoj kući, i nemate pojma gdje ste i kako ste tu završili. Saberite se i trk kući, iovako ćete prije ili kasnije čuti od nekoga što se dogodilo.

4. Stranac na domaćem terenu

Probudili ste se u vlastitom stanu, u vlastitom krevetu, ali svejedno znate da ste se osramotili. Zašto bi inače ova brkata dama teške kategorije, obučena u majicu ” žuja je zakon ” i gaće padobranke spavala pokraj vas. Okrenite se na svoju stranu i pokušajte opet zaspati moleći se da je to samo ružan san ( nije ).

5. Tag

Cijelo jutro mobitel vibrira, ali to nisu poruke nego Facebook notifikacije koje vam daju do znanja da ste tagirani na sto slika, a vi se ni ne sjećate slikanja. Na slikama ste naravno ispali kao pravi džentlmen, not. Pripremite se da vas ostavi djevojka, ili da se odlično provedete ako imate one moderne roditelje koji moraju imati facebook profile. Mogli bi i razmisliti o brisanju facebooka, ili da jednostavno počnete piti umjereno, ne? Ne.