“Predator” je vjerojatno jedan od najdražih filmova svakog muškarca. Tko zna kako bi film prošao da u njemu nije bila pojava u liku Arnolda Schwarzeneggera ili da je Predator izgledao mrvicu drugačije. Te sitnice su obilježile film, a vrijeme je da saznate druge stvari koje su također puno značile samoj popularnosti filma.

Ekipa iz zvučnog odjela nazvala je predatorovo oružje na ramenu “Parrot Gun” jer ih je podsjećala na pravu papigu. Pogotovo zato jer se oružje okreće neovisno o vlasniku.

Film “Predator” trebao se zvati “Hunter”(Lovac). Tek se nakon produkcije promijenilo ime.

“Predator” se snimao u Meksiku, u Puerto Vallarti i Palenqueu.

U prvoj verziji glavni lik Dutch Schaefer se trebao sam boriti s predatorom. Radnja je promijenjena na nagovor Arnolda Schwarzeneggera i dodana je njegova ekipa.

Za potrebe filma Arnold je smršavio 12 kilograma. Želio je izgledati kao pravi vojnik posebnih postrojba.

Sonny Landham je uz sebe morao imati tjelohranitelja. Ne zato da štiti njega, već jer je bio poznat po tučnjavama s kolegama, pogotovo u barovima.

GE M123 minigun nadimka “Old Painless”, pucao je ćorke. I s tim je bio opasan pa se snimateljska ekipa nalazila barem 15 metara od njega.

Zbog sigurnosti Arnold nije smije upaliti svoju cigaru u helikopteru. Tek naknadno je dodan sjaj.

Glumac koji je glumio predatora, Kevin Peter Hall, rekao je kako je snimanje bilo vrlo opasno. U scenama kada su bili u vodi, cijelo vrijeme su bili pod napadom pijavica.

Predatorov toplinski način gledanja zapravo nije bio moguć na sceni. Tek nakon snimanja dijelovi filma su prebačeni u negativ uz pojačanje boja kako bi izgledalo barem slično.

Američko ministarstvo obrane je nakon filma počelo istraživati mogućnost nevidljivog vojnog odijela pomoću milijun optičkih kablova koji bi projicirali pozadinu.

Noževi koji su se koristili u filmu su djelo Jack Craina.

Predator je jedan od četiri filma u kojem je glumio američki guverner.

Ekipa iz MythBustersa je dokazala kako blato ne skriva toplinu kao što je prikazano u filmu.

Originalni predatorov dizajn se mijenjao za vrijeme snimanja. Redatelj John McTiernan je smatrao kako nije dovoljno zastrašujuć pa je angažirao Stan Winstona da ga malo “poboljša”. Stan Winston je tvorac robota iz “Terminatora”.

Jean-Claude Van Damme je bio prvi glumac koji je glumio predatora. Dobio je otkaz jer se previše žalio na vrućinu.

Predatorovo odijelo je bio teško oko 90 kg.

Glas kojim govori Predator je vlasništvo Petera Cullena. On je dao glas i Optimus Primeu u Transformersima.

Glumac Shane Black je stručnjak za skripte. Prije ovog filma je napisao radnju “Smrtonosnog oružja”, dok je od novijih napisao “Iron Mana 3”.