Postoji puno pretpostavaka o ženama i seksu u koje vjerujemo zato jer nas je društvo godinama u to uvjeravalo. Pogotovo u to da su žene monogamne, željne dosadne veze i nikad ne gledaju porniće. Na sreću po nas, ti mitovi su malo drugačiji kada se njih pita.

1. Žene su monogamne

Svi očekuju kako su žene monogamne, ali istraživanje iz 2006. godine pokazalo je kako se one prije zasite takve veze nego muškarci.

2. Žene nemaju toliko orgazama koliko muškarci

Ovaj mit vrijedi samo ako žena nije u pravoj vezi. Prema Terri Conley, parovi u predanoj vezi imaju jednaki broj orgazama.

3. Žene su u većoj mjeru biseksualne

Iako se ne zna točan broj biseksualaca, statistika je pokazala kako je među njima dvostruko više muškaraca.

4. Žene trebaju svoju verziju Viagre

Istraživanje je pokazalo kako žene ne trebaju preparate kako bi se napalile budući da reagiraju na drugačije stimulanse. Očito je problem u nama.

5. Žene nemaju veliki libido

Iako se tako ne čini, žene žele jednako seks kao i muškarci. Problem je u tome što tada postaju označene u društvu kao dr…

6. Žene ne žele usputan seks

Nastavno na mit prije, ako se žena uvjeri kako neće biti označena kao dr…, prihvatit će usputan seks.

7. Žene ne gledaju porniće

Trećina žena u istraživanju priznala je kako su gledale porniće. Čak je i razina napaljenosti bila jednaka s muškarcima.

8. Žene vole da to obavite čim prije

Ako ste dosadno, željet će da završite čim prije, ali kao radite sve kako njoj odgovara, velika je vjerojatnost da će poluditi kada prerano svršite.

9. Žene gube interes za seksom s godinama

Vrlo jak mit koji ne stoji jer ispada kako žene u tridesetim i četrdesetim imaju veću volju za seksom nego dvadesetogodišnjakinje.

10. Klitoris je jedini način stimuliranja žene

Klitoris je sigurna zona, ali postoji još mnogo načina kako napaliti ženu, od analog dodira do svega što možete zamisliti.