Tko ima volje biti pozitivac kad se negativci toliko dobro zabavljaju? Pronašli smo 10 glumaca koji su karijeru izgradili glumeći zločeste dečke.

10. Dennis Hopper

Hopperova filmska nervoza i uznemireno ponašanje su najprikladniji za uloge negativaca. King Koopa, ili negativac Deacon u Waterworldu možda su bili čudni izbori za karijeru, ali je to nadoknadio odličnom izvedbom psihički poremećenog bombaša Howarda Payna u filmu Brzina. Na ovu listu ga definitivno dovodi i uloga sadističkog serijskog ubojice Franka Bootha u Blue Velvetu, koja je definitivno jedna od njegovih najboljih izvedbi ikada.

dennishopper

9.  Jeremy Irons

Sa svojim nesvakidašnjim izgledom, koji se kreće od simpatičnog gospodina iz susjedstva do psihopata, i naglaskom za koji bi većina glumaca dala desnu ruku Jeremy Irons je osigurao mjesto na ovoj listi, ne zaboravimo napomenuti da je upravo on patentirao ulogu tzv. ” sarkastičnog negativca “.

Jeremy-Irons-horizontal_mini

8. Ralph Fiennes

Kako rangirati kvalitetnog negativca? Kad nemaš nos i boriš se protiv Harry Pottera, to nije loše, glumiš boga podzemlja i serijskog ubojicu kojem je nadimak ” Zubić Vila “? Još bolje. Ali kad utjeloviš nacističkog ratnog zločinca kojeg uzbuđuje ubijanje bespomoćnih židova snajperom s balkona, e to je već posebna kategorija. Fiennes bi zahvaljujući svom izgledu zapravo mogao glumiti i u romantičnim filmovima, ali očito je njegov talent otišao u drugom smjeru.

ralphfienralphfiennes

7. John Malkovich

Malkovich je čudan. I jeziv. Vjerojatno je razlog onaj njegov divljački pogled, ali i njegov piskutavi glasić također igra ulogu u svemu tome. Hladan, uznemirujuć, intenzivan i zastrašujuć su također riječi koje možemo iskoristiti da ga opišemo, bilo da glumi opasnog ženskara, atentatora na predsjednika, kriminalnog genija ili ruskog mafijaša, John Malkovich je savršeni negativac.

john-malkovich_1

6. Kevin Spacey

Spacey je jedan od najboljih karakternih glumaca ikada, ali nikoga ne glumi tako dobro kao negativce. Ali njegovi negativci su tako jebeno cool, svi bi mi željeli biti Frank Underwood. Ne možemo shvatiti zašto, ali vjerojatno je razlog njegov nekonvencionalan stav i samouvjerenost.

underwood

5. Hugo Weaving

Sve je u njegovom jezivom glasu. I njegovom licu. Weaving zapravo i izgleda kao vilenjak kojeg glumi u gospodaru prstenova, ali to je vjerojatno jedini ” good guy ” izgled kojeg može iskoristiti. Zbog prašenja guzice Kapetana Amerike, i mlaćenja dupeta Nea u Matrixu, Weaving nam se zavukao pod kožu, te osigurao svoje mjesto na listi vječitih negativaca.

hugowe agent-smith

4. Cristopher Walken

Svaki negativac u filmovima Jamesa Bonda dobiva doživotnu članarinu za vječno društvo najvećih negativaca, tako i Cristopher. Usprkos njegovom izraženom smislu za humor i plesnim vještinama, Walken je jedan jako jezivi frajer, sa svojim izbuljenim očima, te đentlemenskim manirima iza kojih nikad ne stoje dobre namjere, čini odličnog negativca. Mogućnost da glumi bezosjećajnog, inteligentnog, podmuklog, ili jednostavno poremećenog gada, dovela ga je do nekih od najboljih uloga, ali i do naše liste.

walken

3. Gary Oldman

Gary Oldman je kao kameleon, uvijek se iznenadimo kad otkrijemo da je to bio on u nekom filmu. I da budemo iskreni, to se događa dosta često. Glumi dobre likove, zle likove, dobre likove koji su zapravo zli likovi, zle likove koji se čine kao dobri likovi, ubija predsjednika, siše ljudima krv, nosi čudne frizure i prodaje oružje vanzemaljcima koji žele uništiti ljudsku rasu. Uostalom, htio je ubiti Bruce Willisa. Njegov lik negativca uvijek ima različite motive, stil, pa čak i naglasak, ali smo sigurni u jedno, svi su podjednako zastrašujući.

gary-oldman The-Fifth-Element-gary-oldman-1533304-852-480

2. Alan Rickman

Moramo li reći išta više osim: Hans Gruber? Ok, svi bi trebali znati tko je Hans Gruber, opća kultura. Rickman se želi riješiti svoje reputacije vječitog negativca, ali kultnim ulogama poput Šerifa od Nottinghama, to je praktički nemoguće. Profesor Snape je vjerojatno ispao ok tip na kraju, ali svejedno je poremećen. Zašto Rickmanu toliko leže uloge negativaca? Možda jer gleda malo u križ, ili zbog njegovog glasa? Uostalom možete li ga zamisliti u romantičnoj komediji? Tako smo i mislili. A i htio je ubiti Bruce Willisa.

Hans-Looking-Sweet-Die-Hard-hans-gruber-19094573-1280-720 Harry-Potter-and-the-Chamber-of-Secrets-BluRay-severus-snape-27573595-1920-800 George-Slightly-Irritated-the-sheriff-of-nottingham-20904498-1280-720

1. Cristopher Lee

Britanci su najbolji negativci. Leejev duboki glas i namrgođeno lice su mu pomogli da postane kralj negativaca, ali mogućnost da se u sekundi transformira iz šarmantnog i uglađenog gospodina u beskrupuloznog i jezivog negativca dovelo ga je na sam vrh. Mogli bi sada nabrajati sve njegove uloge negativaca, ali reći ćemo samo ovo, toliko puta je glumio drakulu da smo prestali brojati, uostalom, borio se i protiv James Bonda, a htio je uništiti i prstenovu družinu i Jedi vitezove.

Saruman cristopherlee

metalknight